CREMA CATALANA
Per menjar, crema
catalana
pot ser qualsevol dia,
de la setmana,
però el que marca la
tradició
es en el dia de Sant
Josep,
dia també ja, sense
celebració
seguin les normes de la
meva mare ( la Pilar )
que sempre em donar;
el dia abans, ( ahir ),
la crema vaig preparar;
però es molt
important, si la vols cremada,
cremar-la deu minuts
abans de ser menjada,
a la nevera, s'ha de
guardar, també abans de cremar
ahir mentre de remenar,
no parava
el meu cap, pensant
volava i volava;
molts anys enrere jo
anava,
es cert que els ulls
per un moment vaig tancar
però oberts, o
tancats?
dins la meva retina, lo
viscut esta clavat,
ja no valorem, crec
certament,
lo important, de aquell
moment,
que esperaves, amb
delit,
com descriure el plaer
de rascar, restes del
pot enganxats
després de la crema
haver cuinat
o el cruixent del sucre
cremat,
dins la boca,
fent...cric, crac
res ha comparar....
!definitiu: per Sant Josep,
crema catalana tinc que
menjar
per axis nostres
tradicions conservar¡
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada