diumenge, 27 de març del 2016

!! BONA PASQUA !!


!! BONA PASQUA !!!!.

Rebuscan, avui en els meus llibres, he trobat aquesta “ Relíquia “, ( només cal veure el seu estat )
no se, de quin any es, però crec que te mes de 100 anys ( almenys aquest exemplar )
la meva mare, el tenia ja, de la seva, hi en ell, hi ha algun consell, interessant

CONSELLS DE MOLT INTERÉS

Algunes orientacions per saber calcular pesos

1 quilo equival a ................1.000 grams
1/2 quilo “! “................ 500   "
       1/4 “ “ “................ 250    " 

1 unça “ “................ 33 “
2 unces equivalen ............. 66 “
    3 “ “ .............. 100    "
10 “ “ .............. 330    "
15 “ “ .............. 500   "

Una lliura, o bé una terça, ......400 “
una carnicera .......................1.200 “

LIQUIDS

1 litre equival .........................10 decilitres
1/2 litre “ ........................ 5 “
1/4 de litre o bé un petricó.......2 1/2 “

DIADES O FESTES GASTRONÒMIQUES A CATALUNYA

GENER DIADA DE REIS propi d'aquesta diada, canalons, un plat de peix, tortell de Reis FEBRER CANDELERA un bon dinar, amb entrants d'anyell carxofes Postres pasta de full
MARÇ, SANT JOSEP, els menjars han de ser variats, i esplendits, una plata de crema per postres
PRIMER DIA DE QUARESMA, plats de vigília, com bacallà amb panses postres bunyols de vent
ABRIL, PASQUA, el plat típic es l'anyell rostit, els postres flam d'ou, o altres dolços
MAIG, ASCENSIÓ DEL SENYOR, el plat principal a la nostre terra, sol ser, pollastre amb suc,
JUNY, SANT JOAN- SANT PERE- SANT PAU, abundància de coques, conill, amb all- i- oli
JULIOL, SANT JAUME, menjar casolà, fruita del temps, i bons gelats
AGOST, L'ASSUMPCIÓ, els plats preferits son de llagosta, llagostins, pollastre rostit i fruita
SETEMBRE, MARE DE DEU DE LA MERCÈ, gran dinar de Festa Major, conill en salsa o peix
OCTUBRE MARE DE DEU DEL ROSER, un bon plat per el dia son els colomins amb arros,
NOVEMBRE, TOT SANTS, el tema principal son els panellets, castanyes, i bunyols de vent.
DESEMBRE SANTA LLUCIA, NADAL, sopa i carn d'olla, amb galets i mandonguilles gall dindi, capó, rostits, tota mena de fruits secs, torrons i neules..

.



Lolita Carrión 27 de març 2016
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...