!!
BONA PASQUA !!!!.
Rebuscan,
avui en els meus llibres, he trobat aquesta “ Relíquia “, (
només cal veure el seu estat )
no
se, de quin any es, però crec que te mes de 100 anys ( almenys
aquest exemplar )
la
meva mare, el tenia ja, de la seva, hi en ell, hi ha algun consell,
interessant
CONSELLS
DE MOLT INTERÉS
Algunes
orientacions per saber calcular pesos
1
quilo equival a ................1.000 grams
1/2
quilo “! “................ 500 "
1/4
“ “ “................ 250 "
1
unça “ “................ 33 “
2
unces equivalen ............. 66 “
3
“ “ .............. 100 "
10
“ “ .............. 330 "
15
“ “ .............. 500 "
Una
lliura, o bé una terça, ......400 “
una
carnicera .......................1.200 “
LIQUIDS
1
litre equival .........................10 decilitres
1/2
litre “ ........................ 5 “
1/4
de litre o bé un petricó.......2 1/2 “
DIADES
O FESTES GASTRONÒMIQUES A CATALUNYA
GENER DIADA
DE REIS propi d'aquesta diada, canalons, un plat de peix,
tortell de Reis FEBRER CANDELERA un
bon dinar, amb entrants d'anyell carxofes Postres pasta de full
MARÇ, SANT JOSEP, els
menjars han de ser variats, i esplendits, una plata de crema per
postres
PRIMER DIA DE QUARESMA,
plats de vigília, com bacallà amb panses postres bunyols de vent
ABRIL, PASQUA, el plat
típic es l'anyell rostit, els postres flam d'ou, o altres dolços
MAIG, ASCENSIÓ DEL SENYOR, el plat principal a la nostre terra, sol ser, pollastre amb suc,
JUNY, SANT JOAN- SANT PERE- SANT
PAU, abundància de coques, conill, amb all- i- oli
JULIOL, SANT JAUME,
menjar casolà, fruita del temps, i bons gelats
AGOST, L'ASSUMPCIÓ, els
plats preferits son de llagosta, llagostins, pollastre rostit i
fruita
SETEMBRE, MARE DE DEU DE LA MERCÈ, gran dinar de Festa Major, conill en salsa o peix
OCTUBRE MARE DE DEU DEL ROSER,
un bon plat per el dia son els colomins amb arros,
NOVEMBRE, TOT SANTS, el
tema principal son els panellets, castanyes, i bunyols de vent.
DESEMBRE SANTA LLUCIA, NADAL,
sopa i carn d'olla, amb galets i mandonguilles gall dindi, capó,
rostits, tota mena de fruits secs, torrons i neules..
.
Lolita
Carrión 27 de març 2016
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada